Spring over hovedmenu

Sådan kan det gøres: Virksomheden Combine har sagt ja til at kombinere virksomhedspraktik og lønnede timer

Karsten er med i ′Flere skal med′-indsatsen for at opnå ordinære løntimer og kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet i et tempo, der passer ham. Han er nu ansat i virksomheden Combine 10 timer om ugen og er samtidig i virksomhedspraktik i 20 timer. En ordning, både han og Combine drager fordel af.

Combine er et digitalt konsulent- og udviklingsbureau, som tilbyder digital forretningsudvikling og udvikling af digitale løsninger i organisationer. Combines løsningstyper strækker sig over e-commerce, bookingløsninger, specialudvikling, integrationsopgaver og udvikling af mobile apps.

Karsten får løn for at løse opgaver med manuel kvalitetssikring af softwareløsninger for virksomhedens kunder. Det er typisk opgaver, som kræver både faglige og personlige kvalifikationer, særligt kompetencer indenfor IT. Opgaverne er af samme type, som dem Karstens kolleger løser.

Alle tandhjul passer sammen

I de timer, hvor Karsten er i praktik, er han tilknyttet en arbejdsgruppe i virksomheden, som udvikler en ny type kvalitetssikringssystem. Praktikforløbet er med til at udvikle Karstens personlige og faglige kompetencer, og virksomheden har ikke de samme forventninger til Karsten i praktikken, som når han arbejder med de opgaver, han får løn for.

Kombinationen virksomhedspraktik og løntimer er en rigtig god ordning for Combine. Det gør samarbejdet mere fleksibelt.

”Ordningen med virksomhedspraktik og løntimer gør, at vi kan få alle tandhjul til at passe rigtigt sammen, så Michael får løn for det, han kan levere i virksomheden, og vi får løst nogle reelle arbejdsopgaver, som vi ellers skulle få andre ansatte til at løse,” fortæller Jeppe Bang-Jensen. Han er udviklingschef og partner i Combine og Karstens nærmeste chef.

”Men det vigtigste for os er at hjælpe Karsten med at kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet i et tempo, der passer ham,” siger Jeppe Bang-Jensen.

Kombinationen gør det lettere at sætte det gode tempo

Karsten har før været sygemeldt med stress og depression, så han og hans leder er meget opmærksomme på ikke at gå for hurtigt frem i processen med at få flere løntimer og færre praktiktimer. For Karsten er kombinationen af virksomhedspraktik og løntimer i samme virksomhed en rigtig god mulighed for at bygge bro mellem det, han kan præstere lige nu og det, der forventes af en fuldtidsansat.

”Hvis ikke vi kunne skrue op for løntimerne i takt med, at jeg kan klare mere og mere, vil jeg skulle tage et tigerspring fra ulønnet praktik eller løntilskud til fuldtidsjob, og det vil jeg være ret nervøs for, om jeg vil kunne klare,” fortæller Karsten.

En lønseddel motiverer

Karsten har før gennemført to ulønnede praktikforløb, som på hver deres måde har hjulpet ham videre, da hans depression var sværest. Men han fortæller, at det at stå med en lønseddel i hånden og få løn for 40-50 timer udbetalt hver måned, betyder, at målet om et almindeligt arbejde og selvforsørgelse bliver meget mere realistisk og håndgribeligt.

”Det at kunne se på lønsedlen, at min arbejdsindsats er noget værd for virksomheden, og at lønnen stiger efterhånden, det er meget motiverende,” siger Karsten.

Af hensyn til borgeren har vi valgt at anonymisere ham.

Sidst opdateret: 22-05-2023