Spring over hovedmenu

Med virksomhedsmentor Jesper ved sin side har Bennet fundet mere end bare et arbejde

Efter 10 år på kontanthjælp og mislykkede aktiveringsforløb så det svært ud for Bennet at få hans drøm om et arbejde til at gå i opfyldelse. Vendepunktet kom i 2020, hvor Bennet startede i virksomheden DSV - Prime Cargo og blev tilknyttet sin virksomhedsmentor, Jesper, som endte med at spille en afgørende rolle for Bennets historie – både i en professionel og personlig sammenhæng. Bennet er startet i praktikforløb i virksomheden, og har senere fået løntimer for nogle af de arbejdsopgaver han varetager.

Bennet og Jesper

Nægter at lade sine udfordringer være stopkoldser

Bennet har været i kontanthjælpssystemet siden 2010 – fra han var 18 år gammel. Han er svært ordblind, og det har gjort det svært for ham at gennemføre de uddannelses- og virksomhedsrettede forløb, som han har deltaget i. Der er mange håb og drømme om et job, der aldrig er blevet til virkelighed. Dette ændrede sig heldigvis, da Bennet blev tilknyttet Flere skal med 2-teamet i Tønder Jobcenter, hvor der har været et virksomhedsrettet fokus.

Bennet har nægtet at lade sine udfordringer være stopklodser for at komme i arbejde. Så efter et tip fra sin konsulent i kommunen starter Bennet i 2020 i praktik hos DSV - Prime Cargo, der beskriver sig selv som ”én stor familie” – noget, Bennet snart kommer til at mærke.

I Bennets forløb hos DSV - Prime Cargo har der været en hjælpemiddelkonsulent med på sidelinjen, hun har bevilget hjælpemidler i forbindelse med Bennets ordblindhed. Bennet startede i virksomheden i praktikforløb, men får nu løn for nogle af de opgaver han varetager.

Betydningen af virksomhedsmentor Jesper

I DSV - Prime Cargo får Bennet tilknyttet sin virksomhedsmentor, Jesper, som hurtigt bliver en fast del af Bennets hverdag. Bennet har mange forskelligartede arbejdsopgaver alt lige fra tømme lastbil til lager- og logistikopgaver.

”Jesper har hjulpet mig hele vejen gennem forløbet” siger Bennet, og fortsætter: ”Hvis jeg har været i tvivl om et eller andet, så har han givet en hjælpende hånd. Det har jeg sat kæmpestor pris på.”

Jesper beskriver hans hjælp således: ”Tit har Bennet behov for at komme hen og snakke og drikke en kop kaffe i 5 minutter – og det skal der helt sikkert være plads til.”

Jesper hjælper både Bennet med arbejdsopgaver, men han har også hjulpet meget til i det private. Bennet har ofte behov for hjælp til diverse breve og henvendelser på e-boks fra kommunen og jobcenteret, derudover fortæller Jesper, at Bennet og ham også ”er begyndt at sende SMS’er til hinanden, så han holder øvelser i forhold til sin ordblindhed ved lige.”

Med Jespers hjælp har Bennet følt sig hørt og velkommen fra første dag, og Jesper er en stor del af grunden til, at Bennet siden sin opstart ikke har haft en eneste fraværsdag og kan møde ind til en 37-timers arbejdsuge, herunder to ordinære timer med masser af gåpåmod og i højt humør.

Kollegaerne gør en forskel

I starten knyttede Bennet sig kun til Jesper, og han var meget tilbageholdende og stille over for sine andre kolleger. Men jo mere Bennet fandt sig til rette, desto mere åbnede han op, og nu har han snart en gruppe kolleger, som han er glad for at snakke med.

”Jesper og de andre kolleger gør forskellen” fortæller Bennet, og fortæller videre ”sammenholdet betyder meget, og det er rart at have nogle at lave fis og ballade med. Det gør hverdagen nemmere, og jeg kan mærke en forskel på mig selv. Jeg er meget mere smilende og glad end førhen.”

Jesper beskriver Bennets udvikling: ”Bennet er blevet meget mere udadvendt – i starten var det jo stort set kun mig, han snakkede med, men nu er han begyndt at åbne mere op, og vi har fået en meget gladere og udadvendt medarbejder.”

Bennet og Jespers samarbejde er kommet for at blive

Med Jesper ved sin side er der næsten ingen grænser for, hvad Bennet kan udrette i sit arbejde i DSV - Prime Cargo, og han vil gerne blive i virksomheden – på en betingelse:

”Jeg har sagt til Jesper, at jeg bliver, så længe han er her. Og den dag han ikke er her længere, så tager vi den derfra. Han betyder meget i virksomheden.”

Bennet og hans sag har nu været på rehabiliteringsteamet i Tønder Jobcenter, og Bennet er nu blevet tilkendt fleksjob i DSV - Prime Cargo fra den 01.07.21. Så Bennet og Jesper vil fortsat komme til at arbejde sammen i forhåbentlig mange år fremadrettet.

Sidst opdateret: 22-05-2023