Spring over hovedmenu

Cases fra indsatsen

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi et ønske om at udbrede de historier, der opstår via Flere skal med-indsatsen. Vi følger både borgere, jobcentermedarbejdere og virksomheder og håber, at artikler og film kan give inspiration til alle, der har interesse i beskæftigelsesindsatser, der virker.

Ressourceforløbet samlede Melanie op

Hun kunne ikke se, at nogen kunne bruge hende til noget, og hun var flov over sig selv. Melanie gik ned med en depression – eller gjorde hun? Den personlige jobformidler hjalp hende til at tro på sig selv og finde hoved og hale i, hvad hun egentlig fejlede.

Ressourceforløbet samlede Melanie op

Martin brød ud af isolationen og fik et arbejde

En piskesmældsulykke og stærke kroniske smerter satte en brat stopper for Martin Skovs arbejdsliv. I 15 år var han på kontanthjælp, hvor han murede sig inde i sit eget hjem og var afhængig af smertestillinde medicin. Men i 2017 hankede en god ven op i ham, og samtidig kom han med i Flere skal med-indsatsen.

Martin brød ud af isolationen og fik et arbejde

En taskforce i Struer rykker ud

19 virksomheder i Struer er gået sammen om at etablere en Code of Care Taskforce, der skal hjælpe udsatte borgere til at få et arbejde og løse de lokale virksomheders udfordringer med at rekruttere arbejdskraft. Siden maj 2018 har 196 borgere fået et småjob.

En taskforce i Struer rykker ud

Helenes vej til uddannelse

Siden 2006 har Helene Holms største ønske været at bytte kontanthjælpen ud med en lønseddel. Det er ikke forsøg, der har manglet, men psyken og fysikken har hver gang sat en stopper for de uddannelser, praktikker og job, hun er begyndt på. 2017 blev et skelsættende år for Helene. Her kom hun med i Flere skal med, og det vendte op og ned på alt.

Helenes vej til uddannelse

Et succesfuldt samarbejde mellem Nordfyns jobcenter og virksomheden ’Mette Munk’

På virksomheden Mette Munk var der behov for medarbejdere, der kunne arbejde i et højt tempo og havde vilje og højt humør, og netop sådan en borger var tilknyttet Nordfyns jobcenter. For Talal viste virksomheden Mette Munk sig at være det perfekte jobmatch, og han er nu kommet i fuldtidsbeskæftigelse.

Et succesfuldt samarbejde mellem Nordfyns jobcenter og virksomheden ’Mette Munk’

Fra ønske om førtidspension til job som pedel

Henrik Ernsts liv har ikke altid været let, og han har blandt andet kæmpet med psykiske udfordringer, manglende uddannelse og sygdomsforløb, som fik ham til at ønske førtidspension. Men med støtte fra jobcentret og fra psykiatrien lykkedes det alligevel Henrik at komme i arbejde – og ikke i førtidspension.

Fra ønske om førtidspension til job som pedel

Fra indsat til ansat

Når man har siddet i fængsel i otte år, virker vejen tilbage til en normal hverdag med arbejde forholdsvis lang. Ikke desto mindre lykkedes det Steen - med hjælp fra Carl Christensen, direktøren for CC Ejendomme - at få et småjob kombineret med praktik.

Fra indsat til ansat

Relationer skaber småjobs

Flere skal med har fokus på at skabe det rette jobmatch mellem borger og virksomhed. I Jobcenter Fredericia har de skabt bedre matches og dermed fået flere i job ved brug af indsatsens personlige jobformidler, der arbejder intensivt med at få kendskab til både virksomhederne og borgerne.

Relationer skaber småjobs

Bennet fandt mere end et arbejde

Efter 10 år på kontanthjælp og mislykkede aktiveringsforløb så det svært ud for Bennet at få hans drøm om et arbejde til at gå i opfyldelse. Vendepunktet kom i 2020, hvor Bennet startede i virksomheden DSV - Prime Cargo.

Bennet har fundet mere end et arbejde

Et fleksjob og et flyttefirma blev Dans vej tilbage på arbejdsmarkedet

Dans praktikplads i et flyttefirma blev enden på mange år i Herning jobcenter med ustabile praktikforløb og midlertidige jobs. Hans vej fra arbejdsløshed til ansættelse i ordinære timer mundede ud i, at Dan nu er ansat i fleksjob i flyttefirmaet og har fået en hverdag med gode kolleger og succesoplevelser.

Et fleksjob og et flyttefirma blev Dans vej tilbage på arbejdsmarkedet

Fra kontanthjælp til karriere

Anette måtte opgive drømmen om en uddannelse på grund af dårligt helbred. Men nu har hun gang i en karriere, hun mildest talt ikke havde set komme efter mange år uden job. Hun er glad og kan slet ikke se sig selv andre steder. Det kan hendes nye chef heller ikke.

Fra kontanthjælp til karriere

Loyale medarbejdere via Flere skal med

SuperBrugsen i Thisted har taget imod fire borgere fra Flere skal med, og to af dem er i dag fastansat. For brugsuddeleren er det en god metode til at finde værdifulde og loyale medarbejdere.

Loyale medarbejdere via Flere skal med

Personen og ikke papiret

Vognmand Michael Mertov mener, at folk med en broget fortid fortjener en chance. For ham handler det både om at tage et socialt ansvar og om, at “skæve eksistenser” ofte er loyale medarbejdere.

 

Personen og ikke papiret

Per fik vendt skuden

56-årige Per synes, han er blevet misforstået i kontanthjælpssystemet, og han har siddet og grædt hos sin praktiserende læge. Med hjælp fra jobformidleren i Flere skal med-indsatsen og den rette arbejdsgiver, har han nu fået "alt" tilbage.

Per fik vendt skuden