Spring over hovedmenu

SuperBrugsen finder dygtige medarbejdere via Flere skal med

SuperBrugsen i Thisted har taget imod fire borgere fra Flere skal med, og to af dem er i dag fastansat. For brugsuddeler Rasmus Aarhøj er det en god metode til at finde værdifulde og loyale medarbejdere.

Brugsuddeler Rasmus Aarhøj i midten og de to medarbejdere Rasmus Sigh til højre og Gitte Larsen til venstre
Brugsuddeler Rasmus Aarhøj i midten og de to medarbejdere Rasmus Sigh til højre og Gitte Larsen til venstre.

”Jeg synes, det er spændende at være med til at udvikle mennesker og give dem noget ansvar. Det vokser de af.”

Sådan siger Rasmus Aarhøj, der er brugsuddeler i SuperBrugsen i Thisted. Det var i januar 2019, at han blev kontaktet af Jobcenter Thisted og spurgt, om han havde lyst til at tage to borgere i praktik.

De to borgere var Gitte Larsen og Rasmus Sigh, som begge er en del af Flere skal med - en beskæftigelsesindsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. For Rasmus Aarhøj og hans personale i SuperBrugsen betyder det noget at kunne hjælpe andre mennesker, så efter en snak med Gitte Larsen, Rasmus Sigh og deres sagsbehandlere, sagde han ja.

”Gitte og Rasmus havde begge nogle udfordringer med i bagagen, så i den første snak handlede det om at finde ud af, hvordan vi kunne tilpasse arbejdsopgaverne til deres behov. Vi skulle finde ud af, hvordan vi kunne være fleksible med arbejdstiden og opgaverne,” fortæller Rasmus Aarhøj.

Fra passiv forsørgelse til job


Gennem et par år har han og det lokale jobcenter opbygget et godt samarbejde, og Rasmus Aarhøj er godt tilfreds med den service, han får. Der er de nødvendige opfølgningssamtaler, og er der noget, som kører lidt skævt, så ved han, hvem han kan ringe til.

Med Gitte Larsen og Rasmus Sigh stod det hurtigt klart, at her var to, som kunne skifte praktik ud med job. Siden 1. september 2019 har de begge været fastansat i SuperBrugsen i Thisted. Rasmus Sigh er ansat i fleksjob i 12 timer om ugen, mens Gitte Larsen er ordinært ansat i 28 timer om ugen. Så efter mange år på sidelinjen er hun i dag selvforsørgende.

”Gitte viste fra starten, at hun kunne tage ansvar i hverdagen, og hun voksede lynhurtigt med opgaven. Og jeg har det sådan, at hvis man er god til sit arbejde, skal man også have løn for det, og så må vi finde lønkronerne, selvom vi har stramme budgetter,” siger brugsuddeleren.

Struktur og varer med udløb


Han fortæller videre, at Rasmus Sigh er et skoleeksempel på, hvordan et menneske kan udvikle sig, hvis man finder balancen mellem de rigtige opgaver, og de hensyn, som er nødvendige at tage.

Han har en diagnose, som betyder, at han har brug for struktur, men samtidig er han også meget systematisk i sin tilgang til de opgaver, han får:

”For et supermarked, hvor mange varer har udløbsdato, er det en gave med en medarbejder, som har den slags kompetencer,” forklarer Rasmus Aarhøj.

Foruden Gitte Larsen og Rasmus Sigh har SuperBrugsen i Thisted taget imod yderligere to borgere fra Flere skal med-indsatsen. Den ene er nu i voksenlære, og den anden er i praktik.

Gevinsten er gode medarbejdere


Rasmus Aarhøj er ikke i tvivl om, at det giver god værdi for ham og hans forretning at tage imod mennesker som Gitte Larsen og Rasmus Sigh - her har han fundet to gode og loyale medarbejdere:

”På den her måde har vi en praktikperiode, hvor vi kan se hinanden an og finde ud af, om det her kommer til at fungere. Vi vil jo gerne beholde de folk, vi ansætter, og når vi gør det på den her måde, så får vi også nogle medarbejdere, som gerne vil blive her. Det har også stor værdi, at vi ikke hele tiden skal ud og finde nye, som skal læres op,” pointerer Rasmus Aarhøj.

Det øvrige personale i SuperBrugsen i Thisted har været gode til at tage imod de fire fra Flere skal med.

”De har det rigtig godt med, at vi tager folk ind på den her måde. Der er et stykke arbejde i det, men vi har en rigtig god arbejdsplads med et personale, som er klar til at hjælpe. De synes også det er rart at se, når mennesker vokser,” siger Rasmus Aarhøj.

Artiklen er blevet til før COVID-19.

Det har Flere skal med betydet for brugsuddeler Rasmus Aarhøj

  • Han har fundet gode, loyale medarbejdere, som vil blive hos ham
  • Praktik sikrer et godt match
  • Det har værdi for ham at se mennesker vokse med det ansvar, de får.
Sidst opdateret: 09-09-2020