Spring over hovedmenu

Cases fra indsatsen

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi et ønske om at udbrede de historier, der opstår via Flere skal med-indsatsen. Vi følger både borgere, jobcentermedarbejdere og virksomheder og håber, at artikler og film kan give inspiration til alle, der har interesse i beskæftigelsesindsatser, der virker.

Martin brød ud af isolationen og fik et arbejde

En piskesmældsulykke og stærke kroniske smerter satte en brat stopper for Martin Skovs arbejdsliv. I 15 år var han på kontanthjælp, hvor han murede sig inde i sit eget hjem og var afhængig af smertestillinde medicin. Men i 2017 hankede en god ven op i ham, og samtidig kom han med i Flere skal med-indsatsen.

Læs hele artiklen

En taskforce i Struer rykker ud

19 virksomheder i Struer er gået sammen om at etablere en Code of Care Taskforce, der skal hjælpe udsatte borgere til at få et arbejde og løse de lokale virksomheders udfordringer med at rekruttere arbejdskraft. Siden maj 2018 har 196 borgere fået et småjob.

Læs hele artiklen

Helenes vej til uddannelse

Siden 2006 har Helene Holms største ønske været at bytte kontanthjælpen ud med en lønseddel. Det er ikke forsøg, der har manglet, men psyken og fysikken har hver gang sat en stopper for de uddannelser, praktikker og job, hun er begyndt på. 2017 blev et skelsættende år for Helene. Her kom hun med i Flere skal med, og det vendte op og ned på alt.

Læs hele artiklen

Vejen til job

Kate har været på kontanthjælp siden 2011. STAR har fulgt Kates forløb som deltager i Flere skal med for at se, om indsatsen kan bringe Kate tættere på arbejdsmarkedet.

Se videoerne med Kate

I gang igen

Harald har fået kontanthjælp siden 2010. Vi har fulgt hans forløb som deltager i Flere skal med for at se, om indsatsen kan bringe ham tættere på det liv, han ønsker.

Se videoerne med Harald

Fra indsat til ansat

Når man har siddet i fængsel i otte år, virker vejen tilbage til en normal hverdag med arbejde forholdsvis lang. Ikke desto mindre lykkedes det Steen - med hjælp fra Carl Christensen, direktøren for CC Ejendomme - at få et småjob kombineret med praktik.

Læs hele artiklen

Kombinationen af virksomhedspraktik og ordinære timer lønner sig

Combine er en af mange virksomheder, der har ansat en borger fra Flere skal med-indsatsen. Karsten er ansat 10 timer om ugen og er i virksomhedspraktik 20 timer om ugen.

Læs hele artiklen

Relationer skaber småjobs

Flere skal med har fokus på at skabe det rette jobmatch mellem borger og virksomhed. I Jobcenter Fredericia har de skabt bedre matches og dermed fået flere i job ved brug af indsatsens personlige jobformidler, der arbejder intensivt med at få kendskab til både virksomhederne og borgerne.

Læs hele artiklen

Det betyder Flere skal med for arbejdsgiveren

Martin Haugaard er direktør i Simply Cooking A/S og har gennem tiden haft mange udsatte borgere i virksomhedspraktik i firmaets 10 kantiner. I forbindelse med Flere skal med-indsatsen har han oplevet en mærkbar forskel i samarbejdet med jobcentret – en forskel, der giver gevinst både for borgeren og for Simply Cooking.

Se videoen her

Virksomhedskonsulentens taktik i Flere skal med

Sara Kappel Coslovi fra Aarhus Kommune fortæller, hvordan hun kommer i mål med at få skabt de rigtige pladser og småjobs til kontanthjælpsmodtagere, der har været uden for arbejdsmarkedet i fem år eller mere.

Se videoen her

Han tror på borgeren

Torben Simonsen arbejder i jobcentret i Nordfyns Kommune, og i Flere skal med-teamet varetager han både funktionen som sagsbehandler og jobformidler. Han oplever, at den tætte kontakt til borgerne er afgørende for den tillid og tro på egne evner, der skal til for at hjælpe dem i job.

Læs hele artiklen