-
Der er oprettet 2 persongruppemarkeringer, som kommunerne skal bruge, og som er søgbare i de kommunale fagsystemer. De to persongruppemarkeringer er navngivet som følger:
- ”FSM 3: Rehab (Gr. 2)”
- ”FSM 3: IPS-indsats”
Derudover skal borgere, der pt. er ude af stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats fx på grund af alvorlige sociale eller helbredsmæssige udfordringer have en fritagelsesmarkering efter gældende regler for fritagelser i de almindelige fagsystemer.
-
Nej. Vi har indstillet, at der ifm. Flere skal med 3 ikke oprettes en persongruppemarkering vedr. Step-up. Dermed er der alene oprettet to persongruppemarkeringer:
- ”FSM 3: Rehab (Gr.2)”
- ”FSM 3: IPS-indsats”
-
Borgeren tæller med i forhold til den persongruppemarkering, de har i en given måned.
-
Borgere, hvor der er besluttet og/eller påbegyndt et forløb med udarbejdelse af rehabiliteringsplanens forberedende del, visiteres umiddelbart til gruppe 2.
-
Nej, borgerne skal beholde gruppe 2 markeringen, når de overgår til anden ydelse.
-
Kommunerne kan anvende følgende fritagelsesmarkeringer:
- Kan ikke få førtidspension eller folkepension (Brøkpension)
- Barsel
- Barsel (inden for 6 uger)
- Sygdom og/eller helbred forværres ved aktivering
- Opfølgning uden personlig kontakt
- På vej på efterløn/fleksydelse (inden for 6 uger)
- På vej på folkepension (inden for 6 uger)
- På vej i job (inden for 6 uger)
- Arbejdsfordeling (op til 6 uger)
- Arbejdsfordeling (over 6 uger)
- Vejrlig eller materialemangel
- Dom til anbringelse, forvaring eller behandling
- Særlige øvrige
Borgere med en fritagelsesmarkering jf. de gældende regler om fritagelse vil blive fratrukket indsatsgruppen i monitoreringen.
Borgerne genindtræder i indsatsgruppen (gruppe 1), hvis/når fritagelsesmarkeringen fjernes.
-
Nej, STAR sætter ikke en persongruppemarkering på alle borgerne i projektet, som vi gjorde i Afklaringspuljen.
Målgruppen i FSM3 består af alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og modtagere af selvforsørgelses-, hjemrejse- og overgangsydelse uden for introduktionsprogrammet, som er over 30 år.
Derudover indeholder projektet to persongruppemarkeringer:
- FSM 3: Rehab (Gr. 2) – skal anvendes hvis kommunen vurderer, at en borger er i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.
- IPS-indsats – skal anvendes hvis borgeren modtager en IPS-indsats.
Endeligt kan borgere modtage en fritagelsesmarkering jf. gældende regler om fritagelse.
-
Borgere, der søger om seniorpension, skal fortsætte en eventuel indsats, indtil sagen om seniorpension er afgjort. Der kan gå op til et halvt år, før en sag er afgjort.
Derfor skal de forblive i indsatsgruppen og således ikke have en gruppe 2 markering. I det tilfælde de bevilges seniorpension, vil vi trække dem ud af indsatsgruppen på samme måde som med folkepension.
-
Borgere i gruppe 2 udsøges ud fra to parametre:
- Borgere med persongruppemarkeringen "FSM 3: Rehab (Gr. 2)" bliver registreret af kommunerne selv.
- Borgere, som ikke har persongruppemarkeringen "FSM 3: Rehab (Gr. 2)", udsøges til gruppe 2, hvis borgeren har været berørt af ressourceforløb, ledighedsydelse, fleksjob (uden forudgående løntimer) eller førtidspension i den pågældende måned. Disse identificeres via ydelsesudbetalinger.
Der kan derfor være borgere, som ikke er registreret med persongruppemarkeringen, der alligevel indgår i gruppe 2, hvis de har fået udbetalt én af overstående ydelser.
Registrering og persongruppemarkering
Vi modtager løbende spørgsmål til Flere skal med 3-indsatsen. Derfor har vi lavet en FAQ, hvor du kan få svar på de centrale spørgsmål. Vi opdaterer løbende siden, når der kommer nyt. På denne side finder du spørgsmål og svar om registrering og persongruppemarkering