Spring over hovedmenu

Cases fra indsatsen

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi et ønske om at udbrede de historier, der opstår via Flere skal med-indsatsen. Vi følger både borgere, jobcentermedarbejdere og virksomheder og håber, at artikler og film kan give inspiration til alle, der har interesse i beskæftigelsesindsatser, der virker.

Ressourceforløbet samlede Melanie op

Hun kunne ikke se, at nogen kunne bruge hende til noget, og hun var flov over sig selv. Melanie gik ned med en depression – eller gjorde hun? Den personlige jobformidler hjalp hende til at tro på sig selv og finde hoved og hale i, hvad hun egentlig fejlede.

Ressourceforløbet samlede Melanie op

Martin brød ud af isolationen og fik et arbejde

En piskesmældsulykke og stærke kroniske smerter satte en brat stopper for Martin Skovs arbejdsliv. I 15 år var han på kontanthjælp, hvor han murede sig inde i sit eget hjem og var afhængig af smertestillinde medicin. Men i 2017 hankede en god ven op i ham, og samtidig kom han med i Flere skal med-indsatsen.

Martin brød ud af isolationen og fik et arbejde

En taskforce i Struer rykker ud

19 virksomheder i Struer er gået sammen om at etablere en Code of Care Taskforce, der skal hjælpe udsatte borgere til at få et arbejde og løse de lokale virksomheders udfordringer med at rekruttere arbejdskraft. Siden maj 2018 har 196 borgere fået et småjob.

En taskforce i Struer rykker ud

Helenes vej til uddannelse

Siden 2006 har Helene Holms største ønske været at bytte kontanthjælpen ud med en lønseddel. Det er ikke forsøg, der har manglet, men psyken og fysikken har hver gang sat en stopper for de uddannelser, praktikker og job, hun er begyndt på. 2017 blev et skelsættende år for Helene. Her kom hun med i Flere skal med, og det vendte op og ned på alt.

Helenes vej til uddannelse

Vejen til job

Kate har været på kontanthjælp siden 2011. STAR har fulgt Kates forløb som deltager i Flere skal med for at se, om indsatsen kan bringe Kate tættere på arbejdsmarkedet.

Se videoerne med Kate

I gang igen

Harald har fået kontanthjælp siden 2010. Vi har fulgt hans forløb som deltager i Flere skal med for at se, om indsatsen kan bringe ham tættere på det liv, han ønsker.

Se videoerne med Harald

Fra indsat til ansat

Når man har siddet i fængsel i otte år, virker vejen tilbage til en normal hverdag med arbejde forholdsvis lang. Ikke desto mindre lykkedes det Steen - med hjælp fra Carl Christensen, direktøren for CC Ejendomme - at få et småjob kombineret med praktik.

Fra indsat til ansat

Relationer skaber småjobs

Flere skal med har fokus på at skabe det rette jobmatch mellem borger og virksomhed. I Jobcenter Fredericia har de skabt bedre matches og dermed fået flere i job ved brug af indsatsens personlige jobformidler, der arbejder intensivt med at få kendskab til både virksomhederne og borgerne.

Relationer skaber småjobs

Det betyder Flere skal med for arbejdsgiveren

Martin Haugaard er direktør i Simply Cooking A/S og har gennem tiden haft mange udsatte borgere i virksomhedspraktik i firmaets 10 kantiner. I forbindelse med Flere skal med-indsatsen har han oplevet en mærkbar forskel i samarbejdet med jobcentret – en forskel, der giver gevinst både for borgeren og for Simply Cooking.

Se videoen her

Virksomhedskonsulentens taktik i Flere skal med

Sara Kappel Coslovi fra Aarhus Kommune fortæller, hvordan hun kommer i mål med at få skabt de rigtige pladser og småjobs til kontanthjælpsmodtagere, der har været uden for arbejdsmarkedet i fem år eller mere.

Se videoen her

Han tror på borgeren

Torben Simonsen arbejder i jobcentret i Nordfyns Kommune, og i Flere skal med-teamet varetager han både funktionen som sagsbehandler og jobformidler. Han oplever, at den tætte kontakt til borgerne er afgørende for den tillid og tro på egne evner, der skal til for at hjælpe dem i job.

Han tror på borgeren

Fra kontanthjælp til karriere

Anette måtte opgive drømmen om en uddannelse på grund af dårligt helbred. Men nu har hun gang i en karriere, hun mildest talt ikke havde set komme efter mange år uden job. Hun er glad og kan slet ikke se sig selv andre steder. Det kan hendes nye chef heller ikke.

Fra kontanthjælp til karriere

Loyale medarbejdere via Flere skal med

SuperBrugsen i Thisted har taget imod fire borgere fra Flere skal med, og to af dem er i dag fastansat. For brugsuddeleren er det en god metode til at finde værdifulde og loyale medarbejdere.

Loyale medarbejdere via Flere skal med

Hun matcher mennesket med sit netværk

Merete er ventilen i borgersamtalerne. Hun lytter til folk og giver tid. Hun leder efter deres kompetencer og investerer timer i at vedligeholde sit netværk i det lokale erhvervsliv. Mød virksomhedskonsulenten fra Vejle, der arbejder med at skabe jobs via Flere skal med.

Hun matcher mennesket med sit netværk

Personen og ikke papiret

Vognmand Michael Mertov mener, at folk med en broget fortid fortjener en chance. For ham handler det både om at tage et socialt ansvar og om, at “skæve eksistenser” ofte er loyale medarbejdere.

 

Personen og ikke papiret

Per fik vendt skuden

56-årige Per synes, han er blevet misforstået i kontanthjælpssystemet, og han har siddet og grædt hos sin praktiserende læge. Med hjælp fra jobformidleren i Flere skal med-indsatsen og den rette arbejdsgiver, har han nu fået "alt" tilbage.

Per fik vendt skuden

Bennet fandt mere end et arbejde

Efter 10 år på kontanthjælp og mislykkede aktiveringsforløb så det svært ud for Bennet at få hans drøm om et arbejde til at gå i opfyldelse. Vendepunktet kom i 2020, hvor Bennet startede i virksomheden DSV - Prime Cargo.

Bennet har fundet mere end et arbejde

Et fleksjob og et flyttefirma blev Dans vej tilbage på arbejdsmarkedet

Dans praktikplads i et flyttefirma blev enden på mange år i Herning jobcenter med ustabile praktikforløb og midlertidige jobs. Hans vej fra arbejdsløshed til ansættelse i ordinære timer mundede ud i, at Dan nu er ansat i fleksjob i flyttefirmaet og har fået en hverdag med gode kolleger og succesoplevelser.

Et fleksjob og et flyttefirma blev Dans vej tilbage på arbejdsmarkedet