Spring over hovedmenu

Sådan genåbner Flere skal med

En ny bekendtgørelse betyder, at Flere skal med-indsatsen kan genoptages. Nu kan jobcentrene blandt andet sætte gang i nye virksomhedspraktikker til borgerne.

Mange kommuner er lykkes med at fastholde kontakten til de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Flere skal med 2 per telefon, selv om samtalerne har været frivillige for borgerne under COVID-19. Nu bliver der iværksat en genåbning af beskæftigelsesindsatsen, som blandt andet indebærer, at der igen bliver mulighed for, at borgerne i Flere skal med kan starte nye virksomhedspraktikker på private virksomheder.

Forskel på øst og vest

Igangsættelse af nye praktikforløb gælder for hele landet, mens bekendtgørelsen dog slår fast, at der i Østdanmark er tale om en mere delvis og i højere grad digitalt funderet genåbning af indsatsen, hvor borgersamtalerne foregår telefonisk eller virtuelt. I Vestdanmark bliver der åbnet for indsatsen med fysisk fremmøde i jobcentrene – det sker gradvist for at sikre, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer bliver overholdt. I begge landsdele har borgerne har pligt til at deltage i kontaktforløbet.

Læs mere her:

Orienteringsskrivelse genåbning kommuner jobcentre a-kasser 27. maj 2020 (pdf.) (nyt vindue)

Bekendtgørelse om delvis suspension af beskæftigelsesindsatsen som følge af COVID-19 (nyt vindue)

 

Sidst opdateret: 08-06-2020