Spring over hovedmenu

Kommunerne rykker i Flere skal med

Den nye opgørelse fra Flere skal med 2 viser, at lidt over halvdelen af de 30 kommuner i indsatsen har opnået en fremgang med at få kontanthjælpsmodtagere i gang med et arbejde eller en uddannelse.

"Det er helt fantastisk at se, og det bekræfter os endnu en gang i, at der er job til udsatte borgere derude, når man arbejder aktivt for det, og det har kommunerne gjort,” konstaterer Helle Rasmussen, vicedirektør i STAR, om de nye tal fra Flere skal med 2.

Den positive udvikling er sket under coronakrisen; fra april til juni. COVID-19 lavede et “indhug” i antallet af nye virksomhedspraktikker, der ikke kunne sættes i gang i nedlukningsperioden. Det fortæller, at Flere skal med-modellen er vejen frem; borgeren skal have løn for sit arbejde – og så er praktik ikke altid en nødvendighed for at nå dertil, siger Helle Rasmussen:

“Kommunerne har formået at rykke på de lønnede timer. Det kræver en indsats, og at den enkelte jobformidler ikke har berøringsangst og tør tage fat i potentielle arbejdsgivere og få fortalt hvilken værdi, borgeren kan have for virksomheden. Sådan!”

Flere skal med 2 er en beskæftigelsesindsats rettet mod aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatsen begyndte i december 2019. Holstebro Kommune har pt opfyldt målet om at få 20 procent af borgerne i job eller uddannelse.

Den nye monitoreringsrapport fra STAR viser tallene fra den samlede indsats og for hver af de 30 kommuner: 

Juni 2020 - monitoreringsrapport Flere skal med 2 (pdf) (nyt vindue)

Følg os på LinkedIn (nyt vindue)